Idag så händer det!

Man vaknar till och en ny dag har just startat. Du känner på sig att idag är det dagen som kommer göra dig glad hela veckan. Idag blir den dagen som du minns på söndagskvällen, då du tänker igenom vad du gjort. Du hör en gräsklippare som tystnar utifrån fönstret och grannen som blir arg. Han skriker -"Vafan att dom ungarna aldrig skall lära sig. Jag flyttar fan snart!". Man skrattar till lite och njuter av hans olycka medans man vänder sig i sängen. Du är inte riktigt säker på varför grannen var arg, men antar att han hade kört på nåt som barnen lite längre ner på gatan hade tappat på hans trädgård. Det hade inte direkt varit första gången i sånna fall.

Det är dags att ta sig till jobbet igen och du reser sig ur sängen och gör sig iordning. En stund senare står du å väntar på bussen tillsammans med några andra. Damen brevid dig ser glad ut. Nej hon har ett annat uttryck. Hon ser nöjd ut. Hon rättar till sin tröja och borstar bort något som fastnat på ena ärmen. Tröjan är säkert ny för dagen. Därför hon är nöjd kanske. Du står å funderar på om även du skulle behöva en ny tröja kanske. Du har ju använt alla dina där hemma redan. Just kommer bussen och du tänker inte mer på det.

Väl på jobbet går allt som vanligt. Kollar posten, ringa några samtal, nästan somnar på ett möte och så vidare. så fort du får en sekund över går du in på www.ams.se för å kolla om det kommit in någta nya lediga tjänster. Inte det ne. Du suckar till och får återgå till jobbet. Tiden flyter på och till slut ringer klockan. Det är dags för lunch och det blir ute i det gröna idag är det tänk.

Väl ute på plats i parken sätter du dig ner i gräset. Det är ju en solig och torr dag så det är lika bra att ta vara på den enstaka chansen och slå sig ner. Nej men det har allt varit en solig och varm sommar. Kanske inte just här där du bor då. Men ändå, nån stan har folk fått njuta. Du tittar en snabbis på klockan och ser att du är föresenad tillbaka till jobbet. Om ändå lunchrasten hade vart lite längre. Har bara en timma rast på detta jobbet. Kompisen har ju en timma och en kvart utan några avdrag. Att det alltid skall vara så orättvist.

Jobbet fortsätter som vanligt ändra fram till klockan ringer igen. Äntligen är det dags att gå hem. Men du har ju en massa å göra på vägen hem med. Mat skall inhandlas till exempel. Inne på ICA står du å väljer mellan röda eller gröna äpplen. Dom gröna ser lite gula ut nästan. Dom var allt grönare förra veckan. Att som aldrig kan lära sig plocka frukten när den är mogen. Maten är inhandlad och alla andra ärenden är fixade. Nu väntar bara bussen hem innan du får vila ut.

Hemma så ser soffan som vanligt så inbjudande ut. Men varorna skall allt packas upp först och mat skall lagas. Upp med kassarna bänken och börja packa ur. Slänger in sakerna i en nästan överfull kyl och häller upp äpplena i en skål. Vad skall det blir för mat då? Finns inget som du är sugen på hemma såklart. Tar ett äpple och intalar dig själv att ett äpple om dagen håller doktorn borta. Nu är det dags för lite avkoppling äntligen.

Slänger dig på rygg i soffan och slår på kanal två. Kommer å tänka på Flickorna på tv2. Nynnar lite på den medans du zappar runt. Åter igen slår det dig att det inte sänds några bra program på tv längre. Det var allt bättre förr. Fångarna på fortet, Rederiet, Tre kronor..... Vart är dom programmen nu? Nej det var allt andra tider då. Det var lättare att leva. Man var yngre och hade inte lika mycket krav på sig. Tiden rinner ju nästan iväg för en nu och man ligger här å kollar på Ordjakten. Du hittade ordet med en gång hon visade pyraminen men måste ändå hänga kvar i en kvart för att se om du har rätt. I väntan på det vänder du dig på sidan och blundar till lite. Det är så skönt så du somnar. Vaknar upp några timmar senare. På TVn visar dom gamla repriser av M*A*S*H. Då går upp för trappan för att lägga dig istället. Skall ju upp tidigt till jobbet i morrn igen.

Denna dagen blev inte som du hade tänkt dig riktigt. Den blev mest som en i mängden. Men innan du slumrar till så tänker du att i morgon. Då händer det nåt kul!
Kommentarer
Postat av: Bjömpa

Sikken meningslös text. Men nån kanske känner igen sig. Själv skrev jag mest denna för att jag inte hade nåt annat å göra. :P Vet inte vad jag fick den från direkt.

2007-08-01 @ 08:44:05
URL: http://zitruz.blogg.se
Postat av: Maja

hehe ja, det får du göra. oh fan, låter nice. :) tacktack. :D

2007-08-01 @ 12:31:28
URL: http://pappabiff.blogg.se
Postat av: anna

underbar text!
tycker jag!
vad är det för tidning du ska starta?
Jag är ju en tidningsjukie - älskar dem!
kram

2007-08-01 @ 12:41:42
URL: http://pyttis.blogg.se
Postat av: anna

åh låter ju skithäftigt att ha en tidning som projekt!
Det ser jag verkligen fram emot att kanske få följa eller att du berättar om det för mig.
Va kul!

2007-08-02 @ 00:12:27
URL: http://pyttis.blogg.se
Postat av: anna

haha, tackar tackar =)
ah va kul - hoppas verkligen tidningen blir av =)
Har du en bra torsdag?

2007-08-02 @ 14:27:55
URL: http://pyttis.blogg.se
Postat av: LM

man blir aldrig riktigt nöjd, då gräset alltid är grönare på andra sidan

2007-08-11 @ 19:04:58
Postat av: Jessica

man blir aldrig nöjd då gräset alltid är grönare på andra sidan

2007-08-12 @ 02:49:42
URL: http://mittimellan.blogg.se
Postat av: Anonym

glömde riktigt...

2007-08-12 @ 02:50:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0