Hörru du! Jag behöver ett marsvin!

Länk till fler härliga klassiker från adressändring. Bla a den härliga marsvinsfilmen. ;)

Sen så skapade ju denna lilla film lite debatt när den visades. Haha det e ju inte rätt å slänga ett marsvin i påsen sådär bara ju. hahaha suck. läs detta insändarbrev TV4 fick.

Pluggrädd

Suck varför sitter inte jag å pluggar nu kan man ju undra. Jag har tenta på måndag och fredag nästa vecka men har knappt börjat plugga än. Men det finns ju så mycket annat å göra istället. Var på kupolen förut å käkade brunch med la familja och hade det trevligt. Shoppade loss på lite bling bling med. Halsband och armband i somrig stil. Tänkte ta lite bilder på dessa men det blev mer på mig själv än just sakerna. Ja ja fick två nya profilbilder i alla fall.
image225 image226
Nu skall jag tro det eller ej sätta mig med matten. Har en del saker å klura ut helt klart om detta skall gå vägen. Men jag har ju hela helgen på mig. Haha ja på tal om det så kom jag ihåg den gamla härliga reklamen för LOTTO. -"Men snälla Åke!!!" Haha

Sällsynta djur: Del 2

Får slänga in en liten djurbild här idag med.
En kattuggla denna gång som får bli dagens lilla maskot.
Är han inte söt så säg!?!

Fritid, -het, -ktion, -tös, -läggning

Oj oj sikken dag. Började med att jag försov mig lite och fick stressa som en tok till skolan. Väl där hade vi vårt sista seminarium i Bildbehandlingen. Riktigt kul å få se vad hela klassen hade åstakommit och se lite vad folk tyckte om ens bilder med. Det känns kul å se att det finns så mycket begåvning i klassen som det finns.
Efter det så bestämde vi att vi skulle fota grejjer till antagen nere i studion. Så jag fick bokat den och vi drog dit vid 15-tiden. var där i några timmar och knäppte lite över 150kort på en massa prylar.
Dom senaste timmarna har jag suttit och frilagt och valt ut bilder som blev bra. Cykeln nedan var pillig vill jag lova. Men riktigt kul e det ändå när det blir bra.

Min fina väska

Jag har ju glömt å blogga om min fina nya väska. hittade denna fina sak på Junkyard för endast 329kr. Det var ju nästan gratis. För den som blev sugen så kan jag meddela att den är slutsånd nu. Jag fick typ deras sista. Mohahaha Den passar mig perfekt och är ju bara så snygg. Eller hur? Hehe
Nu måste jag bara köpa en iPod så jag kan ha den i facket där i tillsammans med några exklusiva pennor som kostar mer än hela väskan helst.
V?ska

Bastu är farliga grejjer...

man blir ju så trött.....

Ja gårdagen gick ju inte riktigt som planerat kanske. Vaknade vid halv tolv och typ halv ett satt man utanför tenoren och hade börjat dricka. Det var ju inte där det gick fel utan det var ju planerat. Det var ju en stor festardag för oss alla där och dom hade vart så ambitiösa å hade pooler å grejjer där bl.a. Dom fick ju sig ett besök efter man blivit tvingad/övertalad/halvt misshandlad. Men det var riktigt skönt faktiskt. Det bästa med dom måste ändå vart, och då citerar jag  rickard. -"Nu kan man ju hälla öl på sig själv utan att det gör nåt". hehe
Det var ju inte bara jag som blev offer för badandet utan flertalet personer blev mer eller mindre itvingade av oss som redan hade gått över till andra sidan. Det var lite kuligt.

Det var ju inte jättevarmt så vi tänkte dra hem och basta här på locus. Så blev det med och där satt vi å pimplade i värmen. Hur skönt som helst ju men farligt med. Ett tips till alla där ute är att inte gå å lägga sig i sängen efter man bastat och härjat några timmar. Ja promillet i blodet hjälpte kanske inte till heller utan jag däckade/somnade/lämnade in handuken för att vakna upp halvt förstörd klockan 23. Då var jag inte på lika bra humör för att gå ut. Alla andra trodde jag hade gått upp i rök eller rymt hemifrån eller nåt.

Men festen hade visst fortsatt ändå. Jag som trodde hela världen skulle gå under om jag itne var med. Konstigt det där. Nejdå men hoppas alla andra hade sköjsigt i alla fall. Nu e det snart sommar å härligt. Skål på er.

Lite frössen design

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jag har designat om bloggen igen. Men det finns ju inte så mycket annat å skriva om.

Kan ju göra ett försök för er som tycker jag skriver för lite allmänt skit.
Idag började min dag med att jag vaknade. Kooonstigt va... Sen fick jag väcka TS typ 5min innan vi skulle gå. Nej han kom inte iväg i tid. Jag fick stressa iväg själv istället. Så jag kom allt i tid. Wohoo fan va jag e bra!

Matte några timmar efter det och som kronan på verket Tacobuffe på Tenoren. Fina grejjer det. Var ju tvungen å fira att pengarna trillat in på kontot. Nu är det dax för bolaget dit jag får gå helt ensam då TS redan gått dit ja.... TACKSAMT!!!

Kom på mer förslag till exotiska djur vetja!

PS: Tror bestämt att det har kommit in ohyra på denna sidan som inte gillar teddybears... Bäst å passa sig kanske...

Sällsynta djur: Del 1

Hehe det gäller å vara snabb med kameran när man får se nåt sånt här exotiskt. Hehe. Nej men man kan göra mycket i photoshop. Om inte annat så är det bra träning. Hoppas dom roar er.

Kom gärna med nya förslag på djur som ni vet finns där ute men inte fått se än. Så skall jag se om man kan fixa ihop nåt kul.

Edit: Ja Johanna jag tog mig en sväng å letade reda på en korthalsad liten sak.
Edit2: Stackars Zebra. Han skulle ju bara ta sig en simtur...

Köss

Uppdate v21

Hmm vad har hänt senaste tiden egentligen. Jag har ju vart dålig på å uppdatera här inne helt klart. Men det e ju så mycket roligare å designa å pilla istället för å skriva. Jag skulle nästan behöva en skribent på min blogg.

Men men då skall vi se vad som hänt senaste tiden. Min kära granne/familjemedlem Johanna köpte sig en skatebord en dag bara sådär. Den var ju tvungen att testas. Så vi tog oss ut och lekte lite. Jag som aldrig stått på en innan var la ingen höjdare på det direk. Men fan va kul det e ändå. Det gar helt klart mersmak så vi har vart ute nån gång efter det med. Får se om det blir nån skejtare av mig nån gång.

Sen har jag ju vart på lite party såklart. I helgen fick det bli falun en sväng. Å just d ja en tur till Flamingo hann vi med på fredagskvällen. Hehe stefan fan va ful du e. Såg i din blick med en gång när du kom på att vi skulle ut. Haha
Men i falun vart det riktigt najs. Å Tobbe! Hoppas du e glad för vår lilla "blomma" och vårdar den väl. ;)
Det blev ju utgång på Harrys där med å vem dansade man inte med där då? Discokjelle från 100 höjdare såklart. Dansade med han en stund där och provade på hans egna coola moves. Satan va han håll på. hehe En skön lirare helt klart.

Ja vad har man hunnit med mer.
Det har ju blivit en del fotande. Till antagen främst. Ja det har ni ju fått se smakprov på.

Sen idag blev det bio med. Det du! Det var inte igår man besökte en salong för att se en film. Men denna gången fick det bli Pirates of the Caribbean: Vid världens ände. En riktigt bra film på som jag antagligen gör en resension på inom kort. En helt klart värdig uppföljare.

Men det får vara allt för denna gång. Puss på er där ute.

Design: KoolaKattis

Ja jag fortsätter å fylla denna blogg med inlägg om bloggdesign. Denna gången är det inte till mig utan jag har designat en tjejs blogg som ville ha lite hjälp. Resultatet ser ni här.

Rudskogen 2006

Dags för lite återblickar från förra sommaren. Här kommer två härliga breisladdar från Rudskogen. Det var fina dagar.

Bilder från arkivet

Ja denna gången slänger jag upp några gamla favoriter. Först ser ni en liten insjö där nån gammel gubbe försöker fånga nåt kul. Tror allt han hade lyckats med för det låg inte helt still där nere. Såg denna ny från vägen när jag åkte förbi på dagen. Åkte förbi senare på kvällen med och stannade då för att fota. Blev lite blöt om fötterna när jag stod där ute i vassen. Denna bild har även publicerats i tidningen DigitalFoto där jag kom 3:a som månadens bild. Blev slagen av en stort hallon bl.a. Men men kul va det i alla fall. Lugnet Fängslar har denna bild kommit att kallas.



Sen ser ni två bilder som har blivit en liten serie. Man Meets Nature kallar jag den och vill visa att människan har efterliknat naturen för att hålla saker borta eller stänga in saker. Två vassa bilder helt enkelt. hehe

Bakom kameran

Denna veckan har jag börjat vara lite duktig och börjat fota lite grejjer som måste fixa. Vi håller ju på att göra en katalog som heter Antagen i skolan. Denna skall skickas ut till alla nya studenter inför hösten. Så jag har som uppdrag att fota lite att mögligt å ha i den. Här kommer lite smakprov.


Först ser ni en sten som står utanför inngången till min skola. Sen ser ni studentboendet där jag bor bl.a. Sen ser ni vårat köpcentrum och en rondell här i stan.

Blommor dårå!

image203



Ja då var det dax igen. Fick inspiration från lite blommor denna gången. Kom gärna med tips om ni har några roliga designförslag. Eller om ni skulle vilja ha en egen design på bloggen så kanske det går att fixa.


Vann rätt låt?

image201Svaret enligt mig är så sjukt mycket NEJ! Jag röstade personligen på finland i år igen. Deras rocklåt Leave me alone var riktigt bra. Å att Hanna Pakarinen som sångaren heter är snygg e ju inte helt fel heller.

Men sen fick jag nys om en liten rolig bild från aftonbladets hemsida. Vem är vem egentligen på bilden nedan?

Småland för fan!

Ja det blev snabba beslut som avgjorde att stefan å jag tog tåget ner mot sydligare bräddgrader. Närmare bestämt Ryssby, Småland. Vi var ju tvugna att hälsa på våra dårar till vänner där nere innan dom tog studenten nu. Det blev en rolig resa men inte fullt så galen som jag hade föreställt mig. Men det e alltid kul å träffa dessa trevliga galningar. Fick ju även träffat ett helt gäng nya folk med.

Första kvällen gick vi till Harry's där nere. Där var det ju inte allt för mycket folk men vi råkade visst få med oss nån filt eller två hem. Men dessa blev ju tillbakalämnade dagen efter... Så kan det gå. Själv fick jag mig ett dopp efter krogbesöket med. Jag lekte lite med några sugrör och lite salt. Det blir inte roligare än man gör det. Men allt som allt blev det ett par roliga dagar som avslutades med att vår allas kära Viktor körde upp oss då det inte kunde gå att få tag i några tågbiljetter. Tack å tack du!

SPRITpennor

SPRITpennor
Haha så här kan det se ut när mina kära familjemedlemmar inte får köpa öl av mig. Köss på er!! :D

Vårsolen inspirerar

Hehe nej jag ger mig aldig! Ännu en ny design som denna gång är den inspirerad av våren. Blir lite hafsigt i kanterna men det får duga. Puss på er alla :D

Idol 2007

image193
Ja jag tog ju mig till uttagninga här i borlänge i söndags. Mest som en kul grej då jag inte vill vara med på det hela egentligen men tänkte ju höra va dom hade å säga om en. Å inte minst för att få se pricken i pannan. Från början var det ju även mest för att polaren skulel gå dit. Hon backade till en början ut men tog till förnuft till fånga till slut och gick ju även vidare sen. Skitkul! Grattis! Men av mig blir det ingen Idol å lika glad e jag för det. Fick höra när jag kom hem att jag var en idol här hemma i alla fall. Tack Tessan. hehe

Men det var en kul upplevelse i alla fall och man blev ju lite känsis i alla fall. Se bara HÄR!

Forest Gump

Forest Gump

Produktionsår: 1994
Genre: Drama, Romans
Betyg IMDB: 8.3 länk
Betyg av mig:
Betyg 5+

Sammanfattnig:
Följ Forrest Gump (Tom Hanks) genom hans liv och ta del av alla äventyr. Han är en man som inte är smartast i världen men hans hjärta är desto större. Fälj även Jenny (Robin Wright Penn) som är Forrest stora kärlek och bästa kamrat.

Utvärdering:
En helt otrolig film som berör en på tusen och ett sätt. Det finns så många delar i filmen då alla kan känna igen sig på ett eller annat sätt. Den som inte blir berörs av denne mans histora, även om den är lite överdriven, måste ha ett hjärta av sten. Den är en av dom största filmer som gjorts någonsin enligt mig. Tom Hanks är en sjukt duktig skådis. Men även hans medspelare hjälper till att skapa dessa fantastiska två timmar.
Det finns oändligt med helt underbara citat från denna film. Se bara här!

Time Flyes By!!!

Hehe jag var inte nöjd med min förra design som var lite slarvigt gjord. Men nu fick jag sätta tänderna i lite bilder igen och här ser ni resultatet.

Ps: Ta vara på dagen! Man vet aldrig när det tar slut.

Stranger Than Fiction

Stranger Than Fiction

Produktionsår: 2006
Genre: Drama, Komedi, Fantasy
Betyg IMDB: 7.8 länk
Betyg av mig:
Betyg 5+

Sammanfattnig:
Vissa tycker att deras liv är som en roman. Men tänk om en roman var ens liv. Harold Crick(Will Ferrel) är en helt vanlig skattmas: monotom, tråkig och upprepande. Men en dag så ändrades allt. Harold började höra en röst som berättade om allt han gjorde i sitt dagliga liv. Även vad han tyckte och kände. Samtidigt möter han kärleken i hans liv. Han börjadr bli orolig och förösker utreda vad det är som händer med han. Till slut träffar han rösten i hans huvud och historian får ett oväntat slut.

Utvärdering:
Dett är nog en ganska speciell film som passar mig som handen i handsken. Det är en väl balancerad blandning av humor, kärlek, drama och fantasi som backas upp av underbart skådespel. Will Ferrel har inte gjort nån dålig film vad jag sett än i alla fall. Filmen har ett djup och handling som kan vara lite klurig att ta till sig om man inte gillar att gå på djupet med saker å ting. Man får t.ex. från och till i filmen se några karaktärer som inte riktigt passar in. Fast det är dom som hjälper till å skapa slutet av historien. Även om Harold var en mycket förutsägbar man så är filmen verkligen inte det. Man sitter ända tills slutet och vet inte vad som kommer hända. Jag älsar det men för vissa är det störande.

Min favoritscen är när Harold kommer med en present till tjejen han träffat. Presenten är påsar med olika sorters mjöl. En lite annorlunda gåva kan tyckas men tjejen i fråga är konditor så det kan ju komma till användning. Men för att förklara djupet i filmen så kan man tolka det som att han kommer med "rent mjöl i påsen". Det är en ärlig människa som ger denna gåva. Mjöl heter flour på engelska. Så eftersom han kommer med flera påsar kan även se det som om han kommer med flowers som han så fint säger i filmen. Denna enkla och för många knäppa gåva har helt plötsligt blivit till nåt mycket större och betydelsefullare. En gåva med tanke bakom. Sånt gillar vi!

Inspirerad av böcker

image190
Ny design men asså det blev inte som jag hade tänkt mig. Men men nåt nytt i alla fall. Fick inspiration från filmen jag såg för en stund sedan. Stranger Than Fiction. Jag kommer recensera den inom kort.

Dalahälsning

image189
Här kommer en liten hälsning från dalarna. Bilden är olagligt snodd från nån sida. Jag hade inget å göra en natt ch vill se hur det kunde bli med en levande dalahäst. Tack Maria för bildidéen.

Your Nothing Without A Logo!

Lekte lite med en logga till mig själv. Har tyck det har vart lite svårt att få ihop nåt bra av mina initialer. Men satte mig och fick till nåt som jag blev nöjd med. Det kändes enkelt/stilrent men ändå ganska tydligt. Ordet fotograf kan ju bytas ut om man vill inrikta sig på andra grejjer med

Logo

En fikapause i vardagen!

Idag fick vi skrivit ut våran bildserie i skolan. Vi hade som uppgift att ta en Gråbalansbild, Hudtonsbild och en Referensfärgbild. I morgon så får vi se vad våran mentor tycker om våra alster. Du ser våra bilder här:



En gråbalansbild är en färgbild med låg färgmättnad och svaga kulörer. Nästan som en svartvit bild fast i färg.
En hudtonsbild visar hudtoner på rätt sätt.
En referensgärfbild visar upp en igenkänningsfärg från sin rätta sida.

Vi valde att ha kaffe som tema denna gången. Vi hade även en del andra planer men detta var det som valdes.
RSS 2.0