Arne Tegel, målare. Ett bra jobb!

Haha helt udnerbar gammal reklam. som ni kanske märker så diggar jag reklamer.

Simpsons vs Family Guy

Nej som stjäl inte alls från varandra. Eller så är det bara svårt att komma på nya skämt. hehe Men roliga är dom allt ändå.

Havstens by summer

Har vart ute med kameran lite i Havstensund. Det var välldigt soligt å hårda skuggor så man fick arbeta utifrån det och gå in på detaljer istället för vyer. Lite senare blev det ett ganska varmt å behagligt ljus mot stenarna där. Men men lite i bilder är ju alltid kul å slänga upp i alla fall så här kommer ett axplock.
Havstens1

I'm the winner! Wohoo!

Nr1

Ja då har man vart på skjutbanan och lekt av sig lite. Denna gång höll jag i sista delen av farsans cuptävling som vi har här på skjutbanan. Det blev en rolig kamp som jag gick som segrare ur. Wohoo! Vinsten var värt 75kr och vi var 9 som tävlade men ändå. Det var jävligt bra motstånd.

Det e ruggigt kul å tävla asså. Även i denna lilla tävling så börjar hjärtat dunka och man känner att man vill prestera topp. En miss på träningen kan man ta men nu när man vet att man kan träffa så får man ju bara inte missa.

Men så blev det ännu en sömnlös natt efter dett aoch jag satt och gjorde denna lilla illustration som du ser här intill. Blev lite sött tycker jag allt. hehe. SKall föreställa en medalj och en gevärspipa för den som undrar. hehe

Nu åker lite folk iväg till RM i skytte här. Hade gärna hängt med men planerade inte riktigt in det i år. Var ju med för typ 2 år sen eller va det va. Men lycka till till dom!

91

91





Detta är vad man får se när man kommer till fråga 91 på nedanstående spel. Det en del frågor som är bra svåra men denna tar priset. Å inte vill jag leta efter några fusk heller. Sekunderna efter man läst klart detta så sprängs man och får börja om.

Så ta dig nu dit å hjälp mig!
Hur går det Alex? Har du klarat dig vidare?





The Impossible Quiz

Haha ett helt underbart spel detta. Jag kom till 50 innan jag var tvungen å sluta nu. Gör ett eget försök vetja. det är aningens beroendeframkallande. Och det är inte omöjligt. Bara xtremt klurigt ibland.

The Impossible Quiz

Ni tjejer snackar om att föda barn!









Här kan ni se några underbara reklamklassiker. Se fler HÄR

SPEL: TheDarkness

TheDarkness1
Ett nytt spel till PS3 är nu provat. Polaren köpte i dagarna The Darkness och vi har satt tänderna i detta. Det är en blandninng av maffiaspel och en monsterskjutare. Man är en kille som blir besatt av demoner. Dessa både skyddar han och förstör han. Man har som vanlgt en mängd uppdrag att utföra och det är ganska likt många andra spel man spelat. Men det är snyggt med en snygg fysik som funkar riktigt bra. Det är även svensproducerat så man kan se lite svenska inslag som till exempel texten på väggar som bilden visar nedan. Har inte spelat så jättelångt än men än så länge håller det måttet och man är sugen på mer. Vi får se hur det slutar. Hur som helst är PS3 en rolig konsoll att spela det på.

Räga på Macri å grejjer?

RägaRäkfrossa på Macri i Grebbestad hade jag tänkt få till idag. Har inte hunnit med det i år än ju. Men vädrets makter är inte med oss och folk verkar vara lite upptagna dessvärre. Men får se vad som händer under kvällen här.

Igår blev det sommarens första grillning med. Satt nere på beachen med en engångsgrill, polare, öl och körv. Det va allt fint då vi hann med lite volleyboll med. Får se om det blir nåt mer sånt denna sommar. Känns lite som om den är påväg å ta slut redan innan den börjat nästan. Nej usch vad jag klagar. Känner inte igen mig ju. Men så kan det vara ibland.

Havet ville inte ha mig där...

Tjurepannan

Det ni ser ovan är en bild jag tog för ca 2 timmar sen. I morse öste det ju ner här men på dagen klarnade det upp och det blev riktigt vackert till slut. Så jag hade hoppats på att det skulle hålla i sig även mot skymningen. Jag begav mig av ut mot havet eller närmare bestämt ett naturreservat här i närheten som heter Tjurepannan. Parkerade bilden och packade på mig min kamera m.m. Skalade en banan och började gå den lilla vägen som leder fram genom reservatet. Mötte några folk som var smarta nog att bege sig hem i tid. För när jag väl kom ut så öppnade ju sig himlen. Vinden piskade på bra så det kändes som om det regnade småspik men inte klagar jag för det. Jag måste ju få en bild och fortsätter ut lite längre.
Inte slutar det regna inte, utan jag får packa in min kamera i en plastpåse för att den inte skall ta skada. Bara linsen sticker ut och jag lyckas fånga en bild i alla fall. Kikar på den lite snabbt och inser att jag får nöja mig med denna och börjar gå hemåt. Är nästan påväg att vända tillbaka några gånger på hemvögen då det kanske skulle klarna upp men jag var rätt blöt och det var inte varmaste dagen på året. Men det va allt roligt och jag fick ju nåt å blogga om. Blev ingen mästerbild men det blir kanske bättre nästa gång.

La familja

La familja
Hehe här har vi mig och mina föräldrar ala simpsons. Ja det kanske inte är nån exakt kopia men nästan så. Man kan göra sina egna gubbar inne på DENNA sida. Nu vill jag er på era bloggar å grejjer där ute.

Längtar efter simpsonsfilmen som borde komma här snart. Om typ 10 dagar för att vara lite mer exakt. Man borde nästan se denna på bio då man inte är van vid att se simpsons så.

Nu är det klippt...

Frisör?...ja mitt hår asså. Dock var det inte Edward Scissorhands som klippte mig. Som tur var klarade mig undan denna gången. Så nu är topparna avkuttade men inte så mycket har andrats på frisyrfronten ändå. Men trivs allt i mina små lockar som tur e.

Ja idag börjar min träning lite seriösare med. Skall ner på gymmet och köpa ett månadskort över sommaren. Sen blir det ett när jag kommer upp oxå. Men först skall jag komma igång här över sommaren. Skulle ha köpt några bra löparskor bara. Har inga som håller måttet nu tyvär. Känner det direkt i benen när jag vart ute. Så iväg å lyft lite skrot med mig nu. Tjo



Regn

Regn

Det är ju inte solen som har satt prägel på denna sommar som vart än så länge. Självklart är det inte för sent att ändra på detta men visst har regnet satt sina spår. Jag är ju glad att jag inte bor mer söderöver och har svämmat inne. Men jag gillar regnet på nåt sätt ändå. Inget är ju roligt då det komer i för stora mängder men när vädret blir fördelat fint så tycker jag renet har sin charm på nåt sätt. Att sitta i ett tält och höra hur dropparna faller på duken tycker jag personligen är ett vackert ljud. Eller att sitta framför en brasa efter man vart ute i regnet och höra ljudet av droppar mot fönsterkarmen är även det härligt. Visst är det gött med solsken och varma fina dagar men doften som uppstår efter en rejäl regnskur är svårslagen. Luften är frisk och härlig.
Men har man ställt sig in på en solsemester så är väl ändå inte sverige man bör ha som mål på resan. Men jag älskar charmen av vårt väder här i norden. Man lär sig njuta av den solen man får och sen får man se till att ha andra saker å göra när man inte kan vara ute. Kansek sitta inne och spela spel eller bara umgås på nåt annat sätt. Man måste ju inte vara ute för allt. Eller så tar man på sig lite regnkläder och ser till att ta situationen som den är. Vet t.ex några som satt och firade midsommar iklädda full regnmundering. Men som ni märker så brukar jag jag inte klaga. Man får ta det som det kommer och njuta av stunden istället för att klaga på vädret. Nu skall jag ut i regnet och njuta lite. Ha d gött där ute.

Currygryta med fullkornsris

Ingredienser 3 pers:
2st kycklingfiléer
1st Gul lök
1st Röd paprika
3dl Mjölk
1st Hönsbuljongtärning
Redning
Salt
Peppar
Paprikapulver
Curry

Tillagning:
Tina kycklinge lite halvt så den är mjuk men nästanfrusen i mitten. Dela kyckligen löken och paprikan i små tärningar. Börja tillaga riset enligt förpackningen. Låt löken mjukna och få en gullenbrun färg i en varm panna. ta ur dom och stek kycklingtärningarna. Krydda efter smak. Tillsätt mjölken och red grytan till önskad konsistens. Låt det puttra och smaka av. Krydda mer vid behov. Är det för starkt kan lite socken tillsättas.
Serverda med riset och en enkel sallad.

Övrigt:
Likar Flygande jakob en del men saknar banan och jordnötter. Detta kan mycket väl tillsättas för att få en lite intressantare gryta. Bananen ger då en söt smak och jordnötterna ger lite textur.

Nej det har inte blivit en matblogg av detta men lite recept är ju alltid kul.

Laxpanna med klyftpotatis

LaxpannaIngredienser 3 pers:
3st laxfiléer
1st Arla Skagenpanna
Ett gäng Potatisar
1st Rödlök
1st Gul lök
Vitlöksklyftor
Salt

Tillagning:
Sätt på ugnen på 225 grader. Gör klyfor av potatis och lökar. Mosa vitlöksklyftorna med kniven och dela grovt. Fördela detta på en långpanna. Salta efter behag men ganska rikligt. Lite svartpeppar kan även höja smaken lite.
Sätt in i ugnen då är varm. Sänk till 200 grader. Låt dessa stå inne i ca 25 min.
Under tiden delar du dom halvtinade laxfiléerna i tärningar och kanske göra en sallad om du vill servera det till.
Efter dessa 25 min brukar det återstå ca 10 min och det är lagom att börja med pannan. Höj möjligen ugnen till 225 för att få lite extra färg.
Lägg i laxtärningarna i en het panna och sänk värmen. Stek dom på alla sidor tills dom börjar se färdiga ut.
Häll i matlagningsgrädden i pannan och blanda ner kryddorna från locket. Rör och om låt detta puttra i ca 2 min. Tag av pannan från plattan och kolla om potatisen är klar. Servera med möjligtvis en fräsch sallad. Garnera med Dill eller nåt anant trevligt.

Övrigt:
Denna panna kan mycket väl kompletteras med räkor eller andra skaldjur. Även torsk eller annan vit fisk kan användas istället för lax.

Smaklig måltid - Det hade jag!

Morgonpromenad

Ja jag är riktigt bra på att väna på dygnet. Har inte gått upp före 12 nån dag denna veckan så jag tyckte det var dags å vändra tilbaka det lite idag. Såå inatt blev det ingen sömn utan satt och jobbade lite med en hemsida som snart skall komma ut. Framåt 6 i morse blev jag trött på att sitta här och såg den härliga solen som just hade gått upp. Tog mig i kragen och sprang/joggade/gick up på promenad på ca 6km. Känner i mina vader nu att jag varken hade bra skor eller att jag var i nån bra kondition för detta. Men det är ju så skönt å ha träningsverk. Tog mig några bilder när jag hade kommit halvvägs. Alltid kul å ha nåt å kika på. Det tyckte kossorna med när jag gick förbi. Först blev dom rädda för mig sen följde dom efter mig. Jag var lite oroolig där ett tag att dom skulle hoppa över staketet nästen. Men jag överlevde då dom blev ivägskrämda av en bil.
Morgonpromenad1
Men jag ficka allt lite mersmak nu på träningen och längtade tillbaka till förra året. Tro det eller ej så låg jag fan i med träningen då. Och det skall jag allt komma in i igen. Kanske inte i helt samma tempo men det skall bli ändring i alla fall. Blir nog faktiskt en vit helg även om det var planerat nåt anant nu när det är carnival å allt. Sen nästa vecka så köper jag ett månadskort på gymmet å kommer igång med det med. Jag e fan peppad nu. Jå kan det gå när man inte sover en natt. Du kanske skulle prova d med vetja. Kanske kommer på nåt som du borde ändra i ditt liv med.

Lerduveskytte

PatronerJa idag var det åter dags för lite skytte för min del. Fan va sköj det e asså! Man går fram och laddar sin bössa och gör sig redo. Man har gjort det såå många gånger förr men ändå så är varje skott lika spännande och kräver lika stor koncentration. Till slut kallar man på duvan och iväg flyger det en rund liten orange sak som man skall träffa. Å visst träffar man. Ja oftast i alla fall. hehe.

Sen när man gått runt ett varv på banan och inte missat nån känner man en lättnad och man e allt lite stolt över sig själv med. Det behöver man allt vara ibland tycker jag.

Ja det låter kanske inte så sköj men det e extremt beroendeframkallande. Sen är det ju inte bara skyttet utan även gemenskapen som man har kommit in i såklart.

Vill du prova på lite duvor själv så kan man ju alltid göra det på datorn. KLICKA HÄR
Styr med musen och skjut med Z och X. Provade en gång och fick 6390p. Det kan du allt slå!

Öl

Öl
Öl. Vad kan man skriva om denna fantastiska dryck då?
Det finns inte många ljud som kan få nästan allas huvuden att vända på sig. Ett av dessa ljud är dock det som uppstår då man öppnar en ny öl. Det är ett ljud av lycka. Det ljudet ger en rysning längs ryggraden av njutning. Man vet att bättre tider är snart här och man simmar inom kort omkring i dimman som i vanligt tal kallas fylla.
Eller så kanske man förknippar ljudet med att bara slappna av. Men kommer hem från jobbet och vill varva ner. Tar fram ölen ur kylen och åter igen hör man ljudet som får alla muskler i kroppen att slappna av.
Eller så kan det ju vara ljudet av frihet. En liten yngling har köpt en öl av nån gammel gubbe på stan. Samlas med sina polare och i denna kör av burkar som öppnas tillsammans fylls hela stmosfären med frihet. Man slipper kanske tjötet från sina äldre som man annars är så van vid. Men kan vara sig själv för en stund helt enkelt.

Men nog pratat om det. Varför inte övergå till smaken av denna gyllene dryck. Men det finns ju så många olika sorter att välja på. Ljus/Mörk, Öl/Ale, Burk/Flaska, Lätt/Stark ja variationerna är ju många och varje val sätter sin prägel på smaken. Vilken konbination man föredrar själv är ju helt upp till en själv. Eller kanske om man faller för grupptryck så får polarna bestämma det. Men oftast är det upp till en själv. Vad jag föredrar själv varierar det med. Ibland vill man ha nåt ljusare för att bara släcka törsten. Ibland vill man ha nåt litte mörkare och fylligare. Men en Staropramen med sin söta medelfylliga smak tackar man ju aldrig nej till.

Men det som ändå måste vara det värsta av allt är ju att se en iskall nyupphälld öl i ett glas. Det börjar genast vattnas i munnen på en då ögonen får in detta i sitt synfält. Det är samma känsla här som när man hör ljudet men allting är förhöjt några steg. Genast får man en åtrå efter att själv inneha ett glas. Så nu kan jag inte skriva mer utan efter att ha sett bilden ovan så är det dags att både höra ljudet av öppnandet. Höra och se glaset fyllas och till slut smaka på denna fina dryck som kommer sätta guldkant på denna kväll. Skål på er helt enkelt!

Rockfoto

Ja Peace & Love-festivalen är över för i år. Jag är mycket nöjd med allt som hänt även om det inte blev riktigt så mycket party som jag hade tänkt. Men man får ju skylla sig själv. Men fick i alla fall fotat en massa. Har fotat för dalafest.nu och ni kan se alla bilder där redan nu. Nedan följer ett axplock bara.
P&L 1
Vad var bäst under dessa sagar då? Först och främst var det att få träffa och lära känna lite polare bättre. Men musiken kommer inte långt efter. Man blev överöst med bra musik så istället för att gå och se dom stora banden så tog jag mig till lite för mig mer okända namn och blev glatt överaskad. Bob Log III t.ex. som var en galning med gura. Ja han är svår att beskriva utan bör upplevas. Här har ni ett smakprov. Dom bästa spelningarna annars var Dia Psalma, Hammerfall och Jason Mraz. Men Veronica Maggio gjorde även hon ett riktigt starkt intryck på mig. Men man får bara hoppas på att det blir ännu större, bättre och roligare nästa år. Får se om man kanske tar å campar lite då med. Även om jag inte är så sugen på det om jag skall vara ärlig. Men över och ut tills nästa gång.
RSS 2.0