Öl

Öl
Öl. Vad kan man skriva om denna fantastiska dryck då?
Det finns inte många ljud som kan få nästan allas huvuden att vända på sig. Ett av dessa ljud är dock det som uppstår då man öppnar en ny öl. Det är ett ljud av lycka. Det ljudet ger en rysning längs ryggraden av njutning. Man vet att bättre tider är snart här och man simmar inom kort omkring i dimman som i vanligt tal kallas fylla.
Eller så kanske man förknippar ljudet med att bara slappna av. Men kommer hem från jobbet och vill varva ner. Tar fram ölen ur kylen och åter igen hör man ljudet som får alla muskler i kroppen att slappna av.
Eller så kan det ju vara ljudet av frihet. En liten yngling har köpt en öl av nån gammel gubbe på stan. Samlas med sina polare och i denna kör av burkar som öppnas tillsammans fylls hela stmosfären med frihet. Man slipper kanske tjötet från sina äldre som man annars är så van vid. Men kan vara sig själv för en stund helt enkelt.

Men nog pratat om det. Varför inte övergå till smaken av denna gyllene dryck. Men det finns ju så många olika sorter att välja på. Ljus/Mörk, Öl/Ale, Burk/Flaska, Lätt/Stark ja variationerna är ju många och varje val sätter sin prägel på smaken. Vilken konbination man föredrar själv är ju helt upp till en själv. Eller kanske om man faller för grupptryck så får polarna bestämma det. Men oftast är det upp till en själv. Vad jag föredrar själv varierar det med. Ibland vill man ha nåt ljusare för att bara släcka törsten. Ibland vill man ha nåt litte mörkare och fylligare. Men en Staropramen med sin söta medelfylliga smak tackar man ju aldrig nej till.

Men det som ändå måste vara det värsta av allt är ju att se en iskall nyupphälld öl i ett glas. Det börjar genast vattnas i munnen på en då ögonen får in detta i sitt synfält. Det är samma känsla här som när man hör ljudet men allting är förhöjt några steg. Genast får man en åtrå efter att själv inneha ett glas. Så nu kan jag inte skriva mer utan efter att ha sett bilden ovan så är det dags att både höra ljudet av öppnandet. Höra och se glaset fyllas och till slut smaka på denna fina dryck som kommer sätta guldkant på denna kväll. Skål på er helt enkelt!
Kommentarer
Postat av: Alex

Inspirerande text ;)
Skål på dig broder!

2007-07-08 @ 15:09:16
Postat av: Bjömpa

Ja man måste ju försöka. :D

2007-07-09 @ 00:37:34
URL: http://zitruz.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0