Åre - the story!

Nu är man hemkommen från Åre. Sikken resa det har varit. Har haft några helt underbara dagar i helt underbart sällskap. Det kunde verkligen inte bli bättre. Jag skall nedan redogöra lite för vad som hänt.

Jag och Carro for iväg i söndags förmiddag vid 13 tiden här från Borlänge. I Falun mötte vi upp med Tobias och Johan. vi var nu ett sällskap av 4 som var taggade som få att ge sig ut på nya äventyr. Tåget tog oss till Gävle där vi fick byta för att kunna fortsätta norrut mot Åre. Några timmar senare efter lite strul med platser på tåget var vi samlade och kunde börja förfesta lite innan vi kom fram.

Väl framme tog vi en taxi som slingrade sig fram till en helt underbar lägenhet. En stor och rymlig sak med bäddar till alla som var med. Bastu med såklart och nära till backen. Sen att priset var lågt gär ju inte heller att klaga på.

Vi möttes där av en välkommstkommite bestående av Anna, Elin, Linn , Christoffer och Riiki. Man var lite avaktande i början men det visade ju sig vara riktigt trevligt folk som jag kom väldigt bra överens med. Kommer sakna dessa trevliga prickar såhär i efterhand. Får hoppas man träffas snart igen bara.



Jaja åter till sagan.
Efter lite ölhävande och relaxning blev det utgång på utestället Bygget. Det blev en riktigt najs kväll livemusik, ännu mera dricka och i bra sällskap med.
Stället stängde vid 2-tiden och vi kom i säng ganska direkt efter vi tog oss hem.

Sen var det dax för första dagen i backarna. Termometern visade -24 grader och man gjorde sig redo för att förfrysa både det ena och andra. Men det var inte så farligt.
Vi ville vara ute när dom öppnade och det lyckades vi faktiskt med. Så runt halv tio var vi å köpte liftkort för att direkt ta oss upp till toppen.
Det blev några åk fram till Lunch då vi samlade upp oss och tog lite käk uppe på matstället i backen. Sen blev det åk fram tills dom stängde liftarna vid 15 tiden. After-ski stog näst på schemat och det var inplanerat till Bygget. Men det var mindre lyckat. Det kändes mer som att gå ut på krogen istället för en After-ski. Så där blev vi inte långvariga. Vi tog oss till bolaget och inhandlade lite dricka istället. Lapin Kulta fick det bli för min del. Det e det som gäller i fjällen för mig. Det jobbiga var ju bara att pengarna nu började tryta. Så det blev ingen Jäger då pengarna inte räckte till det. Men men man kan inte få allt.

Sen väntade bastun och lite förfestande när man kom hem. Helt underbart! Då kände man att man var i fjällen helt klart.

Utgången denna kväll blev lite splittrad denna kväll. Då det var lite svårt att komma in på dom ställen som det var tänkt. Men det slutade med att jag och carro kom inte en sväng på Wersens eller va det nu hette. Dom andra tycket det va lite sent och vände hem istället. Det blev en och annan nerputtning i diket. Det ingår ju liksom när man går hem från krogen i fjällen. hehe Så när jag och Carro kom hem runt 2-tiden satt dom andra redan i bastun. Så man joinade dom lite innan sängen kallade på en.

Dag två i backen blev extremt lyckad den med. Tog oss upp tidigt även denna morgon och var nog i backen runt 10 tiden i alla fall. Vi for runt lite och härjade hela dagen. Det blev en hel del finfina åk. Till lunch blev det Körv å Bröd hemma innan det var dax för några åk till. Dagens After-Ski tillbrungades uppe på ett ställe i backen istället. Mycket finare ställe men vi var ltie sent ute och fick inte dom bästan platserna. Men vi var där och fick lite av känslan i alla fall. Lite smålulliga och trötta tog vi oss i mörkret ner för backen och till slut hem. Där väntade sängen för vissa en stund och även duschen besöktes.

Förfesten började med att spela lite Pictionary där vi killar utklassade tjejerna totalt. hehe elelr ja dom fick aldrig nån riktigt chans. Då vi nästan tog oss runt hela varvet innan dom ens fick börja. Men detta spel avslutades snabbt nä vi fick förstärkning av några kompisar som vi träffat under After-Skin.

Riktigt trevligt prickar även dessa som livade upp hela kvällen. I köket spelades det en mängd olika dryckesspel och i vardagsrummet var det frågesport som gällde. Ja det blev en trevlig förfest innan vi tog oss till Diplomaten, eller Dippan som det så fint kallas. Men det tog ett tag i kön innan vi väl var där inne. Men vi delade det ödet med ett gäng Norskar som det för övrigt kryllade av i Åre under dessa dagar. Det sjöngs lite allsång m.m. under tiden där i kön.

Väl inne dansades det loss totalt på båda av deras dansgolv. Det var ett riktigt drag där inne tyckte jag då i alla fall. Kallt tyckte vissa men dom hade nog bara druckit lite dåligt. hehe.. Varm choklad menar jag då förståss. eller... jaja... Hur som helst blev det en lyckad kväll även denna. Vi började bli bra på detta nu.

Dag tre i backen tillbringades mestadels i Duved. Dit tog vi oss med buss som avgick precis utan för vår dörr nästan. Det blev lite stressigt på morgonen där och det var inte riktigt alla som orkade upp denna morgon. Men det blev ett tappert gäng där i alla fall. Det var riktigt fina backar och heelt underbart väder denna dagen. För med -10 och soligt så kan det inte gå fel.

Lunchen käkades hemma även idag då det fanns både Korv å Bröd över. Efter det blev det en några turer ända upp till toppen där det fanns några riktigt fina backar. Där for vi runt ett tag ända tills liftarna stängde. och på sissta åket då vi skulle ta oss ner så skulle Tobbe, Johan och Christoffer åka lite offpist. Där gick det lite galet och Tobbe snurrade runt som en tombola. Knäna tog dtryk där och han kunde inte avsluta sitt åk. Det kändes riktigt surt att han fick ta liften ner medans vi andra kunde avsluta dagen med ett fint åk hela vägen ner. Men men den som ger sig in i leken får leken tåla. Shit happens o.s.v. hehe

Idag var det även dax för halva gängen att åka hemåt på kvällen då det blev ingen After-Ski. Utan vi tillbringade eftermiddagen med att städa lite och ta det lungt hemma. Få ordnig på allt och umgås lite dom sissta timmarna. Så efter middagen åkte Anna, Elin, Linn , Christoffer och Riiki hem med bilen och den blev helt tomt i stugan.

Vi som återstod var helt slut och orkade inte med så mycket mer än att bara ligga och hänga framför TV'n hela kvällen. Eller jo vi tog oss till ICA och inhandlade Marängsviss m.m. för att förgylla denna sista kväll.

Det fick bli sängen och natti natti redan runt klockan tolv då det klockan 5 var dax att stiga upp igen. Bussen hem gick 07.45 och det var en del kvar att städa och fixa iordning. Detta gick finfint och vi påbörjad resan som planerat och jag kom till slut hem till borlänge igen vid 17.45. Där tog jag packningen på ryggen och började gå hemåt. Det blev en riktigt härlig promenad som känns i axlarna fortfarande dåhär 4-5 timmar senare. Härligt Härligt!!!

Ja det blev en lång redogörelse men det krävdes för det var några riktigt roliga dagar som jag kommer minnas länge. Nedan följer lite härliga bilder från backen. Titta och njut. Elelr längta er bort i alla fall. Det gör jag!Signatur

Har du läst så här långt så kan du inte ha mycket att göra men man får la tacka då i alla fall. Kul att nån läser det i alla fall. hehe.



Kommentarer
Postat av: Jooooohan

Mycket fantastisk resa, bör göras om! Om inte, så minst en reunion!
men nu är vi hemma o ja ska rulla mig fram hädanefter!
ciao

2007-01-25 @ 23:21:08
URL: http://skitidetni.nu
Postat av: Lena

det både ser ut o låter som ni hade det underbart i Åre! blir ju avis ju... men nu börjar skolan på allvar igen... :P

2007-01-25 @ 23:35:04
URL: http://lenaspingler.blogg.se
Postat av: Tess

Är alla kort från mobilen?? Skaplig kvalitet isf... =)

2007-01-26 @ 15:50:05
Postat av: Björn

Ja det har vart helt underbart som sagt.

Ja tess alla är bilder från mobilen men inte bara från min. Carro tog några av dom med sin mobil. Lite nyare SonyEricsson.

Sen har jag ju skärpt upp dom i PS och lekt lite. ;)

2007-01-26 @ 16:27:21
URL: http://zitruz.blogg.se/
Postat av: ika

supernajs! och superavis!

2007-01-26 @ 20:57:52
URL: http://ikalainen.blogg.se/
Postat av: Sayo

verkar ha varit urtrist... *suckar avis*

2007-01-26 @ 22:51:52
URL: http://sayo.blogg.se
Postat av: Tjocksteffe

Faeeeeeen vad avis jag e :P..! Läste faktikst allt men du vet ju hur mkt jag har att göra om man just gick upp liksom.. kul att resan var okeej iaf :)

2007-01-27 @ 16:15:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0